PODELILI SMO NAGRADE I DIPLOME ZA LIKOVNI NAGRADNI KONKURS “U ZAMCI MOBILNOG TELEFONA”

27.01.2012. BEOGRAD -BEŽANIJSKA KOSA

NA DAN SVETOG SAVE I ŠKOLSKE SLAVE učenicima likovne sekcije OŠ “BORISLAV PEKIĆ” iz Novog Beograda- Bežanijska Kosa koji su svojim radovima oplemenili naš nastup na 8. sajmu ekologije ECOFAIR održanom u oktobru mesecu 2011,g. u Beogradu, predsednik udruženja dodelio je nagrade i diplome, a nastavnici likovnog obrazovanja Ljijani Perunović i školi  “Borislav Pekić” , direktorici Mirjani Stojsavljević Radovanović zahvalnicu za svesrdnu pomoć i podršku u akciji “Mobilni nije opasan ako znaš da ga koristiš – ako znaš da se zaštitiš“.

Sa školskim odborom, nastavnicima i učenicim aove škole od 06.02.2012.g. Udruženje će izvesti seriju predavanja iz svog programa na temu ” MOBILNI NIJE OPASAN AKO ZNAŠ DA GA KORISTIŠ – AKO ZNAŠ DA SE ZAŠTITIŠ” čime otpočinje realizcaja ciklusa predavanja namenjenih pškolskoj omladini Srbije u cilju bolje infomisdanosti i edukacije o mogućim posledicama nepravilne upotre mobilnog telefona i posledicama koje mogu da budu izazvane prekomernom i nepravilnom upotreboom ovih malih aparata. Predavanja su usklađena sa najnovijim stavovima WHO i ICNIRP, kao i domaćim i stranikm zapažanjima do kojih se došlo na osnovui višegodišnjeg ispitivanja i istraživanja elektromagntenog zračenja mobilnih telefona i uređaja visokih frekvencija (WiFi, decat, i dr) injihovog uticaja na zdravlje odraslih a posebno male dece i adolescenata. Ovom akcijoom Udruženje želi da podrži napore svetskih eminentnih stručnjaka u borbi protiv velikog broja dezinformacija na ovu temu. Senzacionalističke vesti koje se s vremena na vreme mogu naći usredstvima mas medija (štampa, radio i televizija) iziskuju jednu ovakvu akciju za koju imao podršku celokupne stručne javnosti u Srbiji.

OVIM   PUTEM POZIVAMO I SVE OSTALE ŠKOLE U SRBIJI DA SE OBRATE NAŠEM UDRUŽENJU RADI DOGOVORA OKO ORGANIZOVANJA I  IZVOĐENJA OVAKVIH ISTIH PREDAVANJA U NJIHOVIM SREDINAMA (i za decu kao i za njihove roditelje i nastavnike). PREDAVANJA SU BESPLATNA.

No comments yet

Comments are closed

Edit Me!